Kilo Vermek İçin 7 Sağlıklı Alışkanlık

Sağlıklı alışkanlıklar sıhhatli bir hayat tarzının temelidir. Sağlıklı bir kiloyu korumanıza, kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza ve genel refahınızı iyileştirmenize destek olabilirler. Bu yazıda zayıflamanıza ve genel sağlığınızı iyileştirmenize destek olabilecek 10 sıhhatli alışkanlıktan bahsedeceğiz. II. Kilo Kaybı İçin Sağlıklı Alışkanlıklar Kilo vermenize ve genel sağlığınızı iyileştirmenize destek olabilecek 10 sıhhatli huy şunlardır: Sağlıklı beslenin. Tertipli egzersiz yapın. Yeterince uyuyun. Stresi yönetin. Bolca su için. Toplumsal yardımcı alın. Sabırlı ol. Realist hedefler belirleyin. Azar azar değişimler yapın. III. Egzersiz Egzersiz, kg vermek ve genel sağlığınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz en mühim şeylerden biridir. Egzersiz, kalori yakmanıza, kas yapmanıza ve metabolizmanızı iyileştirmenize destek sunar. Amerikan Kalp Derneği yetişkinlerin her hafta minimum 1 dakika orta yoğunlukta aerobik aktivite ya da 1 dakika yüksek yoğunlukta aerobik aktivite yapmasını öneriyor. Şayet egzersize yeni başladıysanız, yavaşça başlayın ve biçim kazandıkça egzersizlerinizin süresini ve yoğunluğunu kademeli olarak artırın. IV.Rejim Rejiminiz zayıflamada bir öteki mühim faktördür. Sağlıklı bir rejim […]

Kilo Vermek İçin 7 Sağlıklı Alışkanlık

Sağlıklı Alışkanlıklar Oluşturmak: Kilo Verme Diyetinin Temeli

Sağlıklı alışkanlıklar sıhhatli bir hayat tarzının temelidir. Sağlıklı bir kiloyu korumanıza, kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza ve genel refahınızı iyileştirmenize destek olabilirler.

Bu yazıda zayıflamanıza ve genel sağlığınızı iyileştirmenize destek olabilecek 10 sıhhatli alışkanlıktan bahsedeceğiz.

Sağlıklı Alışkanlıklar Oluşturmak: Kilo Verme Diyetinin Temeli

II. Kilo Kaybı İçin Sağlıklı Alışkanlıklar

Kilo vermenize ve genel sağlığınızı iyileştirmenize destek olabilecek 10 sıhhatli huy şunlardır:

  • Sağlıklı beslenin.
  • Tertipli egzersiz yapın.
  • Yeterince uyuyun.
  • Stresi yönetin.
  • Bolca su için.
  • Toplumsal yardımcı alın.
  • Sabırlı ol.
  • Realist hedefler belirleyin.
  • Azar azar değişimler yapın.

III. Egzersiz

Egzersiz, kg vermek ve genel sağlığınızı iyileştirmek için yapabileceğiniz en mühim şeylerden biridir. Egzersiz, kalori yakmanıza, kas yapmanıza ve metabolizmanızı iyileştirmenize destek sunar.

Amerikan Kalp Derneği yetişkinlerin her hafta minimum 1 dakika orta yoğunlukta aerobik aktivite ya da 1 dakika yüksek yoğunlukta aerobik aktivite yapmasını öneriyor.

Şayet egzersize yeni başladıysanız, yavaşça başlayın ve biçim kazandıkça egzersizlerinizin süresini ve yoğunluğunu kademeli olarak artırın.

IV.Rejim

Rejiminiz zayıflamada bir öteki mühim faktördür. Sağlıklı bir rejim yapmak zayıflamanıza ve verdiğiniz kiloyu korumanıza destek olabilir ve ek olarak genel sağlığınızı iyileştirebilir.

Sağlıklı bir rejim kucak kucak meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder. Ek olarak yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri ihtiva eder.

Kilo vermeye çalışıyorsanız, kalori açığı yaratmanız önemlidir. Bu, her gün yaktığınızdan daha azca kalori almanız gerektiği demektir.

Günlük kalori ihtiyacınız olan şeyi kalori hesaplayıcısını kullanarak hesaplayabilirsiniz.

V. Uyku

Kafi uyku almak genel esenlik için önemlidir ve zayıflamanıza de destek olabilir. Uyku eksikliğiniz olduğunda, vücudunuz kg alımına neden olabilen stres hormonu kortizolün daha fazlasını üretir.

Milli Uyku Vakfı yetişkinlerin her gece 7-8 saat uyumasını öneriyor.

VI. Stres Yönetimi

Stres, aşırı yeme ve romantik yeme şeklinde sağlıksız beslenme alışkanlıklarına yol açabilir. Ek olarak kortizol üretimini artırarak kg alımına da yol açabilir.

Stresle başa çıkmanın birçok yolu vardır; egzersiz, yoga, meditasyon, rehavet teknikleri şeklinde.

VII. Su Alımı

Bolca su içmek genel esenlik için önemlidir ve zayıflamanıza de destek olabilir. Su metabolizmanızı hızlandırmaya destek sunar ve tok hissetmenize destek olabilir.

Amerikan Aile Hekimleri Akademisi yetişkinlerin her gün 8-10 bardak su içmelerini öneriyor.

VIII. Toplumsal Yardımcı

Toplumsal yardıma haiz olmak zayıflama ve sıhhatli bir hayat seçimi sürdürme hikayesinde motivasyonunuzu korumanıza destek olabilir. Kilo vermeye çalışan arkadaşlarınızı ya da aile üyelerinizi bulun ya da bir yardımcı grubuna katılın.

IX. Sabır

Kilo vermek ve verdiğiniz kiloyu korumak vakit ve gayret gerektirir. Derhal netice görmezseniz cesaretiniz kırılmasın. Bir tek devam edin ve sonucunda hedeflerinize ulaşacaksınız.

İlgili Gönderiler  Hızlı ve Kolay Paleo Öğle Yemekleri

Tipik Sorular

S: Ne kadar kg vermeyi bekleyebilirim?

A: Kaybetmeyi bekleyebileceğiniz kg miktarı, başlangıç ​​kilonuz, yaşınız, cinsiyetiniz ve aktivite seviyeniz şeklinde bireysel faktörlerinize bağlıdır. Sadece, sıhhatli bir rejim uyguluyor ve tertipli egzersiz yapıyorsanız, çoğu zaman haftada 1-2 kg vermeyi bekleyebilirsiniz.

S: Sağlıklı atıştırmalıklar nedir?

A: Sağlıklı atıştırmalıklardan bazıları meyveler, sebzeler, yoğurt, kuruyemişler ve tam buğdaylı krakerlerdir.

S: Sağlıklı yiyecek seçenekleri nedir?

(*7*)

II. Kilo Kaybı İçin Sağlıklı Alışkanlıklar

Kilo vermenize ve sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabilecek birçok sıhhatli huy vardır. En mühim alışkanlıklardan bazıları şunlardır:

  • Sağlıklı beslenmek
  • Tertipli egzersiz
  • Yeterince uyumak
  • Stresi tedvir etmek
  • Bolca su içmek
  • Toplumsal yardıma haiz olmak
  • Sabırlı olmak

Aşağıdaki bölümlerde bu sıhhatli alışkanlıkların her birini daha ayrıntılı olarak ele alacağız.

Sağlıklı Alışkanlıklar Oluşturmak: Kilo Verme Diyetinin Temeli

III. Egzersiz

Egzersiz, kg vermek için benimseyebileceğiniz en mühim sıhhatli alışkanlıklardan biridir. Kalori yakmaya, kas meydana getirmeye ve genel sağlığınızı iyileştirmeye destek sunar. Egzersiz yaptığınızda, vücudunuz ruh halini iyileştirici tesirleri olan endorfin salgılar. Bu, zayıflama hedeflerinize bağlı kalmanıza ve hayat tarzınızda sıhhatli değişimler yapmanıza destek olabilir.

Yapabileceğiniz birçok değişik egzersiz türü vardır, bundan dolayı keyif aldığınız ve hayat kişiliğinize uyan bir şey bulabilirsiniz. Kilo kaybı için popüler egzersiz biçimleri içinde adım atma, koşma, yüzme, bisiklete binme ve qüç antrenmanı bulunur.

Başlarken, yavaş adım atmak ve zaman içinde yapmış olduğunuz egzersiz miktarını kademeli olarak çoğaltmak önemlidir. Bu, yaralanmalardan kaçınmanıza ve yeni rutininize bağlı kalmanıza destek olacaktır.

Nereden başlayacağınızdan güvenli değilseniz, doktorunuzla ya da şahsi antrenörünüzle konuşun. Sizin için doğru olan emin ve etken bir egzersiz planı geliştirmenize destek olabilirler.

IV.Rejim

Sağlıklı bir rejim, meyve, sebze ve tam tahıllar açısından varlıklı olan bir rejimdir. Ek olarak doymuş yağ, kolesterol ve sodyum açısından düşük olmalıdır. Sağlıklı bir rejim yapmak zayıflamanıza ve sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabilir ve ek olarak kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlık riskinizi azaltmanıza destek olabilir.

Sağlıklı beslenmek için birtakım ipuçları:

  • Bol bol meyve ve sebze tüketin. Meyve ve sebzeler, sıhhatli bir hayat için lüzumlu olan vitaminler, mineraller ve liflerle doludur.
  • Rafine tahıllar yerine tam tahılları tercih edin. Tam tahıllar, yedikten sonrasında tok ve doyum olmuş hissetmenize destek olabilecek iyi bir lif deposudur.
  • Doymuş yağ, kolesterol ve sodyum alımınızı sınırlayın. Bu sağlıksız yağlar kalp hastalığı ve nüzul riskinizi artırabilir.
  • Bolca su için. Su, iyi esenlik için eğer olmazsa olmazdır. Vücudunuzun nemli kalmasına ve muntazam çalışmasına destek sunar.

V. Uyku

Kafi uyku almak genel esenlik için eğer olmazsa olmazdır ve bilhassa kg kaybı için önemlidir. Uyku eksikliğiniz olduğunda, vücudunuz daha çok stres hormonu kortizol üretir ve bu da artan açlık ve isteklere yol açabilir. Ek olarak, uyku eksikliği, bitkin olduğunuzda sağlıksız yemeklere yönelme olasılığınız daha yüksek olabileceğinden sıhhatli seçimler yapma kabiliyetinizi bozabilir.

Bir çok yetişkinin gecede ortalama 7-8 saat uykuya ihtiyacı vardır, sadece birtakım kişilerin bireysel gereksinimlerine bağlı olarak daha çok ya da daha azca uykuya ihtiyacı olabilir. Kilo vermekte zorlanıyorsanız, kafi uyku aldığınızdan güvenli olun. Gecede 7-8 saat uyumayı hedefleyin ve zayıflama çabalarınızın iyileşip iyileşmediğine bakın.

İyi bir gece uykusu çekmek için birtakım ipuçları:

  • Tertipli bir uyku programı oluşturun ve buna olası olduğunca, hafta sonları bile, uyun.
  • Yatmadan ilkin gevşemenize destek olacak rahatlatıcı bir uyku öncesi rutini oluşturun.
  • Döşek odanızın karanlık, sessiz ve serin olduğu için güvenli olun.
  • Yatmadan ilkin kafein ve alkolden uzak durun.
  • Tertipli egzersiz yapın sadece yatmadan derhal ilkin egzersiz yapmaktan kaçının.

VI. Stres Yönetimi

Stres yaşamın düzgüsel bir parçasıdır, sadece oldukça fazla stres aşırı yeme, sigara içme ve alkol alma şeklinde sağlıksız alışkanlıklara yol açabilir. Ek olarak kg vermeyi ve sıhhatli bir kiloyu korumayı da zorlaştırabilir.

Stresle başa çıkmak için yapabileceğiniz birçok şey var, örnek olarak:

  • Tertipli egzersiz yapın
  • Yeterince uyuyun
  • Sağlıklı beslenin
  • Sevdiklerinizle süre geçirin
  • Yoga ya da meditasyon şeklinde rehavet tekniklerini öğrenin

Stresle tek başınıza başa çıkmakta zorlanıyorsanız, bir terapistle konuşmayı düşünebilirsiniz. Bir terapist, stresinizin kaynaklarını belirlemenize ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmenize destek olabilir.

VII. Su Alımı

Kafi su içmek iyi bir esenlik için eğer olmazsa olmazdır ve zayıflamanıza de destek olabilir. Susuz kaldığınızda vücudunuz suyu meblağ ve bu da kg almanıza yol açabilir. Bolca su içmek vücudunuzdaki toksinleri ve atık ürünleri temizlemeye destek sunar ve ek olarak metabolizmanızı hızlandırmaya destek olabilir. Her gün sekiz bardak su içmeyi hedefleyin ya da egzersiz yapıyorsanız ya da oldukça terliyorsanız daha çok su için.

Su tüketiminizi çoğaltmak için birtakım ipuçları:

  • Gün süresince yanınızda su şişesi taşıyın ve tertipli olarak yudumlayın.
  • Suyunuza meyve dilimleri ya da salatalık ilave ederek lezzet katın.
  • Gün boyu içebileceğiniz bir sürahi buzlu çay ya da aromalı maden suyu hazırlayın.
  • Her öğünden ilkin bir bardak su için.

Kafi su içmek, sağlığınızı iyileştirmenin ve zayıflamanın en sıradan ve en etken yollarından biridir. Her gün bolca su içmeyi huy haline getirin ve daha sıhhatli, daha sevinçli bir hayata doğru yol alın.

VIII. Toplumsal Yardımcı

Toplumsal yardımcı, sıhhatli bir kiloyu korumanın mühim bir parçasıdır. Kilo verme yolculuğunuzda sizi destekleyen insanoğlu olduğunda, motive kalmanız ve yolda kalmanız daha basit olabilir. Toplumsal yardımcı aileden, arkadaşlardan, iş arkadaşlarından ya da hatta çevrimiçi topluluklardan gelebilir.

Toplumsal desteğin zayıflamanıza destek olabileceği birçok yol vardır. Örnek olarak, yardımcı sisteminiz şunları yapabilir:

  • Sizi doğru yolda kalmaya motive etmek
  • Sağlıklı alışkanlıklar geliştirmenize destek sunar
  • Romantik yardımcı sağlayın
  • Seni görevli tutacağım

Kendi başınıza kg vermekte zorlanıyorsanız, bir yardımcı grubu ya da çevrimiçi toplum bulmayı düşünün. Yardımcı bulmanıza destek olacak birçok kaynak mevcuttur, örnek olarak Milli Kilo Denetim Kaydı (www.nwcr.ws) ve Weight Watchers (www.weightwatchers.com).

Toplumsal yardımcı, sıhhatli bir zayıflama yolculuğunun mühim bir parçasıdır. Sizi destekleyen insanlarla çevrili olarak, başarı şansınızı artırabilirsiniz.

IX. Sabır

Kilo vermek vakit ve gayret gerektirir. Yol süresince aksilikler olacaktır, sadece sabırlı ve ısrar eden olmak önemlidir. Oldukça basit pes ederseniz, hedeflerinize hiç ulaşamazsınız.

Sabırlı kalmak için birtakım ipuçları:

  • Realist hedefler belirleyin. Oldukça süratli bir halde oldukça fazla zayıflamaya çabalamayın. Haftada 1-2 kg vermeyi hedefleyin, bu emin ve sürdürülebilir bir hızdır.
  • Sonuçlara değil sürece odaklanın. Derhal netice görmediğinizde cesaretiniz kırılması kolaydır. Sadece zayıflamanın bir seyahat bulunduğunu, bir varış noktası olmadığını ihmal etmeyin. Hayat tarzınızda sıhhatli değişimler oluşturmaya odaklanın ve sonuçlar gelecektir.
  • Kendinize karşı nazik olun. Hepimiz hata yapar. Arada sırada hata yapmış olursanız kendinizi suçlamayın. Bir tek doğru yola geri dönün ve devam edin.

Kilo kaybı için sabır şarttır. Sabırlı kalabilirseniz, sonucunda hedeflerinize ulaşırsınız.

S: Kilo vermeye destek sıhhatli alışkanlıklar nedir?

A: Kilo vermenize destek olabilecek pek oldukça sıhhatli huy vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Sağlıklı beslenmek
  • Tertipli egzersiz yapmak
  • Yeterince uyumak
  • Stresi tedvir etmek
  • Bolca su içmek
  • Toplumsal yardıma haiz olmak
  • Sabırlı olmak

S: Kilo vermek için sıhhatli bir rejim iyi mi uygulayabilirim?

A: Kilo kaybı için sıhhatli bir rejim kucak kucak meyve, sebze ve tam tahıl ihtiva eder. Ek olarak yağsız protein ve azca yağlı süt ürünleri ihtiva eder. İşlenmiş gıdaların, şekerli içeceklerin ve sağlıksız yağların tüketimini sınırlamalısınız.

S: Kilo vermek için ne kadar egzersiz yapmalıyım?

A: Kilo vermek için yapmanız ihtiyaç duyulan egzersiz miktarı, şahsi hedeflerinize ve fitness seviyenize bağlıdır. Sadece bir çok insanoğlunun neticeleri görmek için haftanın bir çok günü en azından dakikalarca orta yoğunlukta egzersiz yapması icap eder.











Sağlıklı Alışkanlık Özellikler
Egzersiz yapmak – Kalori yakmaya destek sunar
– Kardiyovasküler sağlığı iyileştirir
– Stresi azaltır
Rejim – Bol bol meyve ve sebze tüketin
– İşlenmiş besinleri sınırlayın
– Sağlıklı yağları seçin
Uyumak – Her gece minimum 7-8 saat uyuyun
– Tertipli bir uyku programına bağlı kalınca
Stres Yönetimi – Stresi yönetmenin sıhhatli yollarını bulun
– Egzersiz yapmak
– Rehavet tekniklerini uygulayın
Su alımı – Gün süresince bolca su için
– Günde 8 bardak su içmeyi hedefleyin
Toplumsal Yardımcı – Arkadaşlarınızdan ve ailenizden yardımcı alın
– Bir yardımcı grubuna katılın
Sabır – Neticeleri görmek vakit alır
– Cesaretinizi kaybetmeyin
İlgili Gönderiler  Menopoz İçin Keto Semptomları Yönetme Rehberi

Flotab.net, dijital dünyada en güncel ve ilgi çekici bilgileri sunmak için kuruldu. Teknoloji, yaşam tarzı, ve trendler üzerine kapsamlı içeriklerimizi sizlerle paylaşarak, internetin dinamik ve hızlı gelişen dünyasında sizlere rehberlik etmeyi hedefliyoruz.

  • Toplam 154 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Hızlı ve Kolay Paleo Öğle Yemekleri

Diyet 4 ay önce

İçindekilerII. Paleo Öğle Yemeklerinin YararlarıIII. Paleo Öğle Yemeği TarifleriIV. Kolay Paleo Öğle Yemeği FikirleriV. Hızlı Paleo Öğle Yemeği FikirleriVI. Sıhhatli Paleo Öğle Yemeği FikirleriVII. Çocuk Dostu Paleo Öğle Yemeği FikirleriVejetaryen Paleo Öğle Yemeği FikirleriIX. Vegan Paleo Öğle Yemeği Fikirleri II. Paleo Öğle Yemeklerinin YararlarıIII. Paleo Öğle Yemeği TarifleriIV. Kolay Paleo Öğle Yemeği FikirleriV. Hızlı Paleo Öğle Yemeği FikirleriVI. Sıhhatli Paleo Öğle Yemeği FikirleriVII. Çocuk Dostu Paleo Öğle Yemeği FikirleriVIII. Vejetaryen Paleo Öğle Yemeği FikirleriIX. Vegan Paleo Öğle Yemeği FikirleriStandart Sorulan Sorular Hususiyet Paleo Öğle Yemeği Fikirleri Kolay Haşlanmış yumurtalar Badem ezmeli elma dilimleri Meyveli Yunan yoğurdu Izgara tavuk ya da balıklı salata Yağsız protein, sebze ve meyve içeren dürümler Hızlı Meyve ve kuruyemişli yulaf ezmesi Protein tozu, meyve ve sebzelerle smoothie Haşlanmış yumurtalar Izgara tavuk ya da balıklı salata Akşam yemeğinden kalanlar Sıhhatli Bolca sebzeli salatalar Fırında sebzeli balık ya da tavuk Etsiz chili ya da çorba Domates soslu ve […]

Daha Keskin Bir Zihin İçin Düşük Yağlı Diyet

Diyet 4 ay önce

İçindekilerBeyin Sağlığı İçin Düşük Yağlı Diyetin YararlarıDüşük Yağlı Diyet Iyi mi UygulanırDüşük Yağlı Rejimde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan YiyeceklerDüşük Yağlı Rejimde Tüketilmesi Ihtiyaç duyulan YiyeceklerDüşük Yağlı Rejime Uymak İçin İpuçlarıII. Beyin Sağlığı İçin Düşük Yağlı Diyetin YararlarıII. Beyin Sağlığı İçin Düşük Yağlı Diyetin YararlarıII. Beyin Sağlığı İçin Düşük Yağlı Diyetin YararlarıV. Düşük Yağlı Rejimde Bulunması Ihtiyaç duyulan YiyeceklerII. Beyin Sağlığı İçin Düşük Yağlı Diyetin YararlarıVII. Düşük Yağlı Diyetlerin Beyin Sağlığı Üstündeki Etkilerine İlişkin Inceleme Emek harcamalarıDüşük Yağlı Rejimler ve Beyin Sağlığı Ile alakalı SSSIX. Beyin Sağlığı İçin Düşük Yağlı Diyetlerin Yararları Düşük yağlı rejim, doymuş ve sağlıksız yağlar açısından düşük olan bir rejimdir. Bu tür diyetin beyin sağlığı için bir takım faydası olduğu gösterilmiştir, bunlar içinde şunlar yer alır: Bilişsel işlevin iyileştirilmesi Alzheimer hastalığı riskini azaltmak Beyinle alakalı öteki rahatsızlıklara karşı koruma Bu yazıda, düşük yağlı bir diyetin beyin sağlığı için faydalarını daha ayrıntılı olarak ele alacağız. Ek olarak, düşük yağlı […]

En İyi 5 Kan Şekeri Dengesi Diyeti

Diyet 4 ay önce

İçindekilerII. Kan Şekeri Dengesi RejimleriIII. Kan Şekeri Dengeleme Diyetlerinin YararlarıIV. Kan Şekeri Dengesi Diyeti Iyi mi UygulanırVI. Kan Şekeri Dengeleme Rejiminde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan YiyeceklerVII. Kan Şekeri Dengesi Diyetini Takip Etmek İçin İpuçlarıKan Şekeri Dengeleme Rejiminde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar II. Kan Şekeri Dengesi Rejimleri III. Kan Şekeri Dengeleme Diyetlerinin Yararları IV. Kan Şekeri Dengesi Diyeti Iyi mi Uygulanır V. Kan Şekeri Dengeleme Rejiminde Yenmesi Ihtiyaç duyulan Yiyecekler VI. Kan Şekeri Dengeleme Rejiminde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yiyecekler VII. Kan Şekeri Dengesi Diyetini Takip Etmek İçin İpuçları VIII. Kan Şekeri Dengeleme Rejiminde Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Yaygın Yanlışlar IX. Kan Şekeri Dengesi Rejimiyle Iyi mi Yolda Kalınır Sıkça Sorulan Sorular Hususiyet Tarif Kan Şekeri Dengesi Rejimleri Sıhhatli bir kan şekeri seviyesini korumaya destek olan rejimler Kan Şekeri Dengesi Diyetlerinin Yararları Tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve nüzul riskinin azalması Kan Şekeri Dengesi Diyeti Iyi mi Uygulanır Kucak dolusu meyve, sebze ve […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele